Familjehem, kontaktfamilj, kontaktperson

Som kontaktfamilj eller kontaktperson kan du hjälpa ett barn, en tonåring eller en vuxen som behöver lite extra stöd eller stimulans. Ni träffas och gör något tillsammans.

 

Just nu söker vi:

Kontaktfamilj

Vi söker en kontaktfamilj till syskonpojkar som är 11 och 12 år.

Helst ser vi att pojkarna är samtidigt hos samma familj men de kan även tänka sig dela på sig hos två familjer. Pojkarna är intresserade av utomhusaktiviteter, datorspel, bada, kolla på film och gå på bio.

Uppdraget är en helg i månaden och önskas vara en långvarig insats. Man kan behöva ha telefon/sms kontakt utöver de faktiska träffarna relaterat till ändring av tid eller om frågor dyker upp  kring barnens behov.

Ni som kontaktfamilj behöver vara lugna och kunna förklara vad som ska hända under dagen samt undvika platser med hög ljudnivå såsom restauranger, tågstationer etc.

Kontaktfamiljen ska kunna hämta och skjutsa till och från pojkarnas hem.

Anmäl intresse för att bli kontaktfamilj eller kontaktperson

Kontaktperson

Vi söker en manlig kontaktperson, gärna med intresse för sport/fotboll, till en pojke i tioårsåldern. Uppdraget innebär att ni träffas och utför en aktivitet 1-2 gånger i veckan. 

Anmäl intresse för att bli kontaktfamilj eller kontaktperson

Kontaktperson

Vi söker en kontaktperson till en 26 årig man. Uppdraget innebär att du stöttar honom i att hitta sociala sammanhang utanför hemmet och i att vara vuxen.

Vi söker i första hand efter någon i 30-årsåldern då han gärna vill ha någon som är jämngammal.

Anmäl intresse för att bli kontaktfamilj eller kontaktperson