Ett villabostadsområde.

Tomtkö och lediga tomter

Här hittar du information om kommunens tomtkö. Hur du anmäler dig till tomtkön och hur det går till vid tilldelning av tomter.

Tomtkö

För att kunna köpa en tomt av kommunen behöver du vara registrerad i kommunens tomtkö. Du anmäler dig till tomtkön via vår e-tjänst samt betalar in en tomtköavgift på 500 kronor per år. När vi tagit emot din anmälan får du information om hur du betalar in avgiften. Du måste vara minst 18 år för att få registrera dig.

Tomtsläpp på Västra Solhöjden

Under hösten 2024 erbjuder Habo kommun 18 tomter till försäljning på Västra Solhöjden i Habo. Tomterna erbjuds till dig som står i kommunens tomtkö. Du hittar mer information om försäljningen här:

Lediga tomter utanför tätorten

Det finns i dagsläget några få tomter lediga för tilldelning utanför Habo tätort: 

Vid intresse kontakta kommunen. Kontaktuppgifter hittar du under kontakt.

Tomtköavgift 2024

Tomtköavgift för 2024 har höjts till 500 kronor. Avgiften ska vara inbetalad senast 28 februari enligt den information som skickats ut. Om du inte betalat in din avgift i tid kommer du plockas bort ur tomtkön. För att få information om tomtkön, behöver du vara registrerad i tomtkön.

Kommande tilldelning av tomter

Under hösten planeras tomtförsäljning på Västra Solhöjden.

När det finns ny information kommer den publiceras på den här sidan. Den som är intresserad av en tomt behöver därför aktivt hålla sig uppdaterad här.