Barn och unga

På barn- och ungdomsavdelningen finns böcker, serier, tidningar och brädspel för barn från 0 år och uppåt. Det finns gott om platser att sitta på, leksaker och utklädningskläder.

Äppelhyllan

På äppelhyllan finns böcker som kan läsas med ögon, öron eller fingertoppar. Här finns böcker på punktskrift, böcker med TAKK (tecken som stöd och kompletterande kommunikation), sagor på teckenspråk och taktila böcker.

Språklusthyllan

På språklusthyllan finns böcker till barn som behöver extra stöd i sin språkliga utveckling. Barn i åldern 2,5 till 6 år (till 12 år för barn inom barnhabilitering) som besöker logoped kan få ett språklustrecept som tas med till biblioteket.

Föräldrahyllan

På föräldrahyllan finns böcker för dig som är eller ska bli förälder. Här hittar du till exempel böcker om förlossning, amning, föräldraskap, barnuppfostran med mera.

På andra språk

Biblioteket har böcker för barn och unga på flera olika språk. Saknar du ditt språk? Eller önskar du fler böcker på något annat språk? Prata med personalen.

Skaparhörna

På barn- och ungdomsavdelningen finns en skaparhörna där du kan rita, skriva, bygga lego eller spela spel. På anslagstavlan kan du bidra med vad du vill, kanske ett boktips, en dikt, ett recept eller en teckning.