En stig i skogen.

Hälsocenter

På Habo Hälsocenter kan du få stöd att förändra dina levnadsvanor för en bättre hälsa. Vi stödjer och skapar goda förutsättningar för en långsiktig, hållbar, hälsosam och aktiv livsstil för invånare i kommunen.

Vad är ett hälsocenter?

Ditt sätt att leva har stor betydelse för din hälsa och livskvalitet. När du behöver hitta nya hälsosamma levnadsvanor kan du få coachning och stöd av hälsocenter. Vårt fokus ligger på hela dig, att hela du ska må bra. Vi vill ge dig verktyg och stärka dig i att ta steg i riktning mot vanor som fungerar i din vardag och som får dig att må bra. Både idag och på längre sikt.

Hälsocenter är ett samarbete mellan Habo kommun, Bra Liv Habo vårdcentral, Region Jönköpings län, lokala föreningar och organisationer.

För vem?

Hälsocenter riktar sig till dig som är i riskzon för stressrelaterad ohälsa.

Hur gör jag?

Du kan komma i kontakt med Hälsocenter via hänvisning från vårdcentralen eller familjecentralen.

Du kan också skicka en intresseanmälan via e-tjänsten Anmäl intresse för Hälsocenter.

Vad kan jag få hjälp med?

Vid första kontakten med Hälsocenter genomförs ett samtal med en hälsocoach för att kartlägga behov av stöd för att hitta ett upplägg som passar dig. På Habo Hälsocenter kan du bland annat få hjälp med:

  • coachande samtal,
  • ökad fysisk aktivitet,
  • förbättrade matvanor,
  • hitta en balans mellan aktivitet, återhämtning och sömn,
  • hitta en social gemenskap.

Du erbjuds möjlighet att delta i olika gruppaktiviteter, träning, samtal eller annat som passar dig. Du kan även få tips på nya inspirerande sammanhang i föreningar, självhjälpsgrupper och studiecirklar.

Fokus ligger på att hela du ska må bra. Både idag, och på längre sikt.

Stöd från hälsocoach är kostnadsfri och självkostnadspris sker vid kursverksamhet.

Logotyp för Hälsocenter.