Pluspolarelogga.

Pluspolarkortet

En möjlighet för dig som har en funktionsnedsättning att lättare kunna ta del av olika evenemang och verksamheter på din fritid, där du annars inte kan delta utan stödperson. Kortet är ett fritidskort, som ska användas på innehavarens fritid.

Med pluspolarkortet får du ta med dig en vän eller assistent som extra stöd eller hjälp på din fritid. Din pluspolare följer med utan att behöva betala entréavgift på till exempel idrottsevenemang, konserter eller teater med mera. Du själv betalar ordinarie pris.

Kortet gäller i fem år och för dig som är skriven i Habo kommun. Det grundläggande kriteriet för att få ett kort utfärdat är att du inte har möjlighet att utföra aktiviteten på egen hand på grund av din funktionsnedsättning.

Du ansöker om pluspolarkortet genom vår e-tjänst. Ansökan om pluspolarkortet

Här kan du se var du kan använda ditt pluspolarkort i Habo. Listan med arrangörer fylls på allt eftersom det tillkommer nya. Vid dessa ställen ser du också en dekal vid entrén. Kom ihåg att en del arrangemang eller aktiviteter kan ha begränsat antal platser som behöver förhandsbokas. Kortet ger inte någon förtur.

Kortet är regionalt och gäller i Region Jönköpings län, Jönköping, Nässjö, Eksjö, Värnamo, Vaggeryd, Gislaved, Gnosjö, Tranås, Aneby, Habo, Mullsjö, Sävsjö och Vetlanda.

Att bli pluspolarearrangör

Vill du eller din förening bli pluspolarearrangör? Anmäl dig här!

Fritids- och kulturnämnden verkar för att vår kommuns invånare ska ha möjlighet till en bra fritid, ett brett utbud av aktiviteter och ett rikt kulturliv. I nära samverkan med föreningar och organisationer erbjuder vi dig med funktionsnedsättning ett antal arrangemang och aktiviteter där du kan ta med dig din pluspolare med fri entré. Välkommen med din ansökan.