Orkestrar

Att inte vara med i en orkester är som att spela fotboll helt ensam! Våra orkestrar och grupper är en viktig del av vår verksamhet. Spelar man ett blås- eller stråkinstrument ingår även orkesterspel.

Blås 1:an

I Blås 1:an spelar våra blåsnybörjare tillsammans. Denna orkester kallar vi till under den senare delen av sin andra termin på kulturskolan. Oftast i samband med att kulturskolan samarbetar med Lions och deras vårmarknad i början på juni. Oftast börjar vi repa efter påsklovet och då på tisdagar kl. 17.10 – 17.50

Blås 2:an

Förutom din spellektion, på ditt blåsinsinstrument, så kallas du till fortsättningsorkestern Blås 2:an när du på börjar ditt andra läsår på kulturskolan. Orkestern förväntas ha nått en nivå där man kan börja spela upp och ge konserter. Konserterna kan vara på helger och du kallas genom orkesterledaren. Om spelningarna är under skoltid ordnar kulturskolan ledigt för eleven. Blås 2:an övar på tisdagar klockan 16.30-17.10

Blås 3:an

Tredje och fjärde året förväntas eleven i större omfattning spela upp i olika sammanhang där kulturskolan medverkar, till exempel spelningar på vårdcentralen, skyltsöndag, vårmarknad eller i skolan vid speciella tillfällen. Blås 3:an övar på onsdagar klockan 16.40-17.20.

Stråkorkestrar

Burning fingers är en orkester för lite äldre elever. Övning är på tisdagar klockan 16.20-17.00.

Halvnoten är en orkester för de lite yngre eleverna. Övning är på torsdagar klockan 17.20-18.00.

Hagabodaorkestern

Från det år du börjar i årskurs 7 spelar man i Hagabodaorkestern. I denna orkester samlar vi alla blåselever som går på högstadiet. Vi övar på måndagar klockan 15.30-16.30, oftast direkt efter skolan, så det kan vara en god idé att ta med sig en frukt eller något mellanmål. Hagabodaorkestern syns ofta på både stora och små uppspelningar och medverkar på de flesta arrangemang kulturskolan arrangerar eller bjuds in till.    

Kulturskolans storband

Här samlar vi de blåselever som vill satsa på sitt utövande och har kommit långt i sin utbildning på kulturskolan. I årskurs 9 och gymnasiet blir du i så fall kallad att spela i storbandet som övar på onsdagar klockan 17.30-18.50.

Anmälan

Du anmäler dig via vår e-tjänst.