Dans

Kulturskolan i Habo erbjuder olika dansstilar i form av dansmix, showjazz, streetdance, balett och breakdance.

Dansverksamheten på Kulturskolan i Habo har idag cirka 280 ungdomar i åldrarna 7 till 19 år. Våra elever får lära sig använda kroppen som ett redskap genom dansen. Vi jobbar med motorik, eget skapande och sammansättning av koreografi.

Målsättningen inför varje läsår är att uppträda inför publik i en stor föreställning tillsammans med övrig elevverksamhet på kulturskolan.

Det är många som vill börja dansa hos oss på kulturskolan och du kan därför få stå i kö ett tag. Vi dansar i modulbyggnaden vid Hagabodaskolan. Breakdance-grupperna håller till i Gunnarsbosalen (fritidsgården).

Schema för dansgrupperna läsåret 2017-2018.pdf

Dans-i-kör
För många är det en dröm att både dansa och sjunga samtidigt, nu kan det blir verklighet! Dans-i-kör är precis vad det låter, en kör som dansar!

Vi träffas en gång i veckan, 45 minuter, och du träffar då en danslärare och en musiklärare. Vi ser helst att du går i årskurs 4-6 och du behöver inga förkunskaper, varken i dans eller sång.

Breakdance
Missa inte chansen att lära dig en cool dans där du tränar både groove, styrka, smidighet, personliga uttryck och akrobatiska färdigheter!

Har du frågor?
Du är välkommen att kontakta Ida Thorén. Hon nås lättast via e-post.