Foto på en äng med texten: Länets största vecka inom energi-, klimat-, och hållbarhetsfrågor

Klimatveckan 2020

Varmt välkommen till årets klimatvecka! I år har vi ett mer slimmat program med flera digitala aktiviteter, kostnadsfria och tillgängliga för alla.

Kom till biblioteket i Habo, se våra filmer med lokala inspirerande exempel, ta del av månadens hållbarhetstips och delta i våra digitala quiz, Xrundor!

Vision för Klimatveckan

Jönköpings län ska vara ett Plusenergilän senast år 2050. Det innebär att länet ska minska behovet av energi och öka produktionen av förnybar energi så att det blir ett överskott som kan användas utanför länet. Samtidigt ska utsläppen av växthusgaser sänkas till låga nivåer. För att nå dit måste alla bidra. Klimatveckan arrangeras av Klimatrådet.

Delta i digitala quiz, Xrundan

Vi har laddat Xrundans fem rundor i Habo med frågor kopplade till klimat. Det finns ett quiz för vuxna och ett för barn. Samma quiz på alla rundor. Du kan gå rundan när som helst och börja var som helst längs med rundan. På t.ex. Hälsoslingan - röda banan finns den första frågan vid parkeringen vid Blå torget. Den rundan är ca 4 km lång. Övriga rundor är OK gränsen, Slättenrundan och Bokskogsrundan samt en runda inne i Biblioteket.

Vi har lottat ut fina priser bland er som gick den digitala quizen. Grattis till Ann-Britt Källström!

Ladda ner Xrundan i Appstore
Ladda ner Xrundan i Google Play

Titta på lokala filmer

Vi har träffat Habo kost och Habo plast för att prata om klimat och miljötänk.