Fem pojkar i blå-vita fotbollskläder springer bort från betraktaren.

Idrott, motion och friluftsliv

I Habo har du goda möjligheter till  idrott, motion och friluftsliv. Det finns många idrottsanläggningar, fina motionsspår och vandringsleder. Här finns flera naturreservat och tre mil Vätternkust för bad och båtliv. En levande landsbygd med böljande fält och ängar som övergår i Hökensås sjörika och oändliga skogsområden där du kan fiska, vandra och cykla.

Skärpta allmänna råd i hela Jönköpings län

Från och med den 3 november omfattas alla som vistas i Jönköpings län av skärpta allmänna råd för att minska smittspridningen av covid-19. Mer info på kommunens webbplats.

Från och med måndag den 25 januari öppnar våra idrottshallar för organiserad träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. 

Idrottshallarna är som tidigare öppna för idrottsträning för professionella idrottare som har idrotten som yrke eller huvudsaklig sysselsättning (på nationell eller internationell seniorelitnivå). 

Efter samråd med regionens smittskyddsläkare och RF-SISU Småland är konstgräsplanen från den 18 januari öppen för organiserad träningsverksamhet i föreningsregi för barn, ungdomar och vuxna, under förutsättning att respektive idrott följer de riktlinjer som varje specialidrottsförbund har tagit fram. Konstgräsplanen kan bokas hos Habo IF.

Efter noga övervägande spolar vi nu isbanan på Slätten. Sidan uppdateras om när isen är åkbar.

Håll i, håll ut, håll avstånd! Tillsammans kan vi minska smittspridningen!