Ägarna till Happy homes står framför butiken

Happy Homes

Ni är nyetablerade i Habo, berätta mer om företagets historia.

Vi har funnits i Jönköping med färgbutik sedan 1918, det vill säga över 100 år. De senaste fem åren har vi utvecklat verksamheten med butiker även i Vaggeryd och Sävsjö i Jönköpings län samt Hässleholm och Karlskoga lite längre bort. Samtliga butiker ingår i Happy Homes-kedjan och säljer färg, tapet, golv, badrum till professionella hantverkare och till konsumenter.  

Berätta varför ni valde Habo som etableringsort?

Habo har utvecklats väldigt väl men är bara i sin linda av utveckling och vi vill komma närmare marknaden och kunna serva våra hantverkskunder med snabba leveranser och minska behovet av att köra in till Jönköping. Men även hjälpa till att skapa hemkänsla hos ännu fler kunder i Habo.  

Hur ser framtiden ut i Habo – företagets utvecklingsmål och framtidsvision?

Vi kommer att utöka med ett bredare sortiment och fler varumärken samt addera till flera olika tjänster som t ex Färgsättningshjälp och Fasadkollen för att underlätta kundernas val och beslut vid en renovering eller nybyggnation.  

Har du några anställda på företaget?

I Habo var vi tre anställda och redan två nyanställda, så numera fem säljare i butiken. Ytterligare rekrytering kommer till hösten.  

Vilka är era kunder?

Våra kunder förutom privatpersoner till största del professionella hantverkare som målare, snickare, plattsättare, golvläggare, fastighetsbolag, församlingar och andra som förbrukar kvalitetsprodukter ytskikt.  

Finns det några utmaningar?

Att få klart med alla detaljer i butiken för en fantastisk kundupplevelse och utbilda oss själva samt våra kunder i nytt sortiment.

Har den rådande corona-krisen påverkat ert företag något?

Pandemin har påverkat båda bra och dåligt. Besöksrestriktionerna för butiker är begränsande men samtidigt så har hemmaarbete och permitteringar skapat ett ökat renoveringsintresse som gynnar oss positivt.   

Har ni något drömprojekt?

Att få hjälpa till att färgsätta alla gamla fina hus i Habo både invändigt och utvändigt.

Avslutningsvis – vad har vi missat att fråga om Happy Homes?

Vi hälsar alla gamla kunder till Lagerbutiken välkomna att upptäcka en ny värld av färg, tapeter, golv, badrum och kök hos Happy Homes. Habos lokalaste färgbutik med det bredaste sortimentet.