Foto på Alpabs lokal och Alpabs logga

Alpab

Alpab är ett familjeföretag som startades 1985 av Christer Isaksson hemma på föräldragården i Brandstorp. Han var då 22 år gammal och till hjälp hade han sin familj.

Idag är Alpab fortfarande ett familjeföretag med samma ägare men fabriken finns nu på industriområdet i Brandstorp utmed väg 195 där fabriken byggdes 1987 och har vuxit med tiden. De har 18 anställda varav många av bor i Brandstorp men det finns de som pendlar från närliggande orter också.

Hur är det att driva företag i den norra delen av kommunen och hur ser ert kundunderlag ut?

Det är bra att driva företag i Norra delen av Habo kommun.

Vi har ett bra kundunderlag i närområdet då vi ligger lite i mitten av Skövde, Falköping och Jönköping men en del kunder finns längre bort också. Många av våra kunder och leverantörer finns i kommunen - ett samarbete som vi uppskattar.

Vi är en ren underleverantör av bearbetade plåt produkter till olika områden i samhället. Det kan vara detaljer både i rostfritt, aluminium och plåt. Artiklarna går mest till ventilation, möbelindustri och entreprenadmaskiner.

Vad har Alpab för utmaningar?

Utmaningen för oss är att man måste hela tiden utvecklas för att hänga med. Både maskiner och personal måste utvecklas.

Under rådande corona kris har vi haft en nedgång mot tidigare år som många andra men vi har passat på att investera hårt och ta till vara tiden med att utbilda vår personal och investera för framtiden i bl.a. en ny combimaskin som skär och stansar snabbare i många olika plåtsorter och storlekar.

Vi tror och hoppas på en bättre framtid så företaget kan växa.

Vad har ni för drömprojekt?

Drömprojekt finns hela tiden som kan utveckla och driva företaget framåt. Det finns alltid behov inte minst av rationellare tillverkningsprocess.

Vi startar detta år med en ny solcellsanläggning på taket för att kunna bli självförsörjande på egen el. Tycker det är viktigt att försöka göra något för vår miljö och hoppas detta är en god investering.

Foto på Alpabs solceller