Vy över stranden i Baskarp, träd i bakgrunden och vit sand och vatten i förgrunden
Baskarp, en av Habos pärlor för rekreation

Habo är den tredje bästa kommunen i Sverige att leva i

När tidningen Fokus rankar vilka kommuner det är bäst att leva i hamnar Habo kommun på en smickrande tredjeplats.

Tidningen Fokus släpper varje år rankingen ”Bäst att leva” baserad på tolv olika huvudkategorier där man har mätt hur kommunerna presterar.  Habo hamnar i år på en tredjeplats av 290 kommuner och klättrar därmed uppåt ytterligare från fjolårets 16:e plats.

Varför är Habo en av Sveriges bästa kommuner att leva i?

- Jag tycker självklart att Habo är den allra bästa kommunen att leva i. Habo har en härlig Habo-anda som genomsyrar hela kommunen. Vi har ett starkt näringsliv, ett rikt föreningsliv och ett gott civilsamhälle där vi ställer upp för varandra. Vi har också en fantastisk natur och många möjligheter till rekreation, säger Susanne Wahlström, kommunstyrelsens ordförande.

Hon fortsätter, - vi har målmedvetet jobbat för att vi ska vara en kommun med en ekonomi i balans så att vi har möjlighet att kunna jobba för att utveckla och behålla en god välfärd, att vi ska vara en hållbar kommun där man kan och vill bo hela livet. Men vi har också mycket arbete kvar att göra för att fortsätta utveckla kommunen så att vi fortsatt kan vara en kommun där det är ”gött att leva”.