Earth Hour logotyp

Earth Hour 2021

Lördagen den 27 mars är det återigen dags att släcka belysningen en timme för klimatet. Välkommen att uppmärksamma årets Earth Hour tillsammans med oss!

Årets tema: Släck och gå med för vår enda planet

#ÄRDUMED

2007 grundade WWF en enkel symbolhandling för klimatet. Ett initiativ som innebär att alla lampor släcks under en timme, den sista lördagen i mars – Earth Hour. I dag är det världens största klimatmanifestation med miljontals deltagare över hela jorden. Den symboliska nedsläckningen i stad efter stad, hus efter hus, rum efter rum finns fortfarande kvar, men Earth Hour har blivit mycket mer än så.

Syftet med Earth Hour är att visa politiker, företag, organisationer med flera att vi måste ta klimatfrågan på allvar och gå till handling nu. Kom ihåg att släcka 20.30!

När klimatförändringarna fortsätter att öka och den biologiska mångfalden drastiskt dalar, måste vi sätta fokus på att prioritera och ta hand om vårt enda hem – planeten.

Under Earth Hour uppmärksammar vi vår planets största utmaningar, klimatförändringarna och förlusten av biologisk mångfald. Vi visar hur klimatförändringarna påverkar vår natur och våra arter – och hur naturen kan lindra effekten av klimatförändringar. Vi visar hur maten och vår konsumtion påverkar planeten och den biologiska mångfalden och vad vi som individer, kommun, organisation, företag och beslutsfattare kan göra för att minska vårt ekologiska fotavtryck och vår negativa påverkan på djur och växter. Och hur ser kopplingen mellan vårt sätt att leva och planetens välbefinnande ut? 

Klicka på länkarna under Länkar för att läsa mer om Earth hour. 

Evenemanget är en del av Miljö- och hälsoåret.