Earth Hour 2019

Earth Hour 2019

Lördagen den 30 mars är det återigen dags att släcka belysningen en timme för klimatet. Välkommen att uppmärksamma årets Earth Hour tillsammans med oss!

Syftet med Earth Hour är att visa politiker, företag, organisationer med flera att vi måste ta klimatfrågan på allvar och gå till handling nu. Det pågår som alltid mellan 20.30 - 21.30. Klicka på länkarna under Länkar för att läsa mer om Earth hour. 

Program

19.30 Taizémässa i S:t Johannes, därefter fackeltåg till Blå torget.

20.25 Samling på Blå torget. Anders Rickman hälsar alla välkomna.

20.30 Belysningen släcks. Fika och tipsrunda. Ta med egen mugg/termos och ficklampa.

21.00 Eldshow. 

Årets tema

Årets tema är #connect2earth - för du och naturen hör ihop. Världsnaturfonden WWF beskriver årets Earth Hour-tema: ”Vi har bara tio år på oss att bromsa klimatförändringarna enligt IPCCs senaste rapport. Samtidigt ökar de globala utsläppen som påverkar naturen och dess djur och växter negativt i en alarmerande takt. Den biologiska mångfalden, den som är grunden för vår existens, har mer än halverats på en generation. Det hotar våra ekosystem och de livsnödvändiga tjänster vi får från dem.

Genom att bevara och återskapa natur kan vi hjälpa naturen att mildra effekterna av klimatförändringarna på egen hand. Att bromsa klimatförändringarna och minska förlusten av biologisk mångfald är därmed avgörande för vår egen och planetens överlevnad. Därför kan vi inte längre se detta som två separata frågor, de hör ihop.

Det är dags att prioritera och ta hand om vårt enda hem, och vår koppling till planeten är otvetydig – planetens vinst är vår vinst. 2019 handlar om att Connect2Earth.”

Kom ihåg att släcka 20.30!

Arrangörer: Habo kommun, Studiefrämjandet, Bilda, Svenska kyrkan och Naturskyddsföreningen. Evenemanget är en del av Miljö- och hälsoåret.