Bygga nytt, ändra eller riva

Ska du bygga nytt, ändra eller riva finns det mycket att tänka på och det är viktigt att redan från början ta reda på vad som gäller avseende bland annat utformning och tekniska krav.

Kontakta gärna bygglovsenheten innan du ska göra din ansökan så hjälper vi dig med tips och råd. För att vi ska kunna hjälpa dig så snabbt som möjligt är det bra om du vid din kontakt med oss kan ge oss följande information:

• fastighetsbeteckning (till exempel Bränninge 2:171)
  • adress (till exempel Jönköpingsvägen 19)
  • diarienummer om du har ett pågående ärende (till exempel BN17/4 alternativt BN-2018-4)

Om du har ett pågående ärende är det bäst att du skickar ett e-post direkt till aktuell handläggare.

Vill du kontakta enheten via telefon så ringer du kommunens växel, tfn 036-442 80 00, som kopplar dig vidare till ledig bygglovshandläggare.

Bygglovsenhetens telefontider

Vill du istället träffa en bygglovshandläggare kan du boka in en tid på fredagar mellan kl. 08.30-09.30 genom att skicka ett mejl till bygg@habokommun.se.

Boverkets webbsida kan du hitta värdefull information och där finns även informationsskriften "Får jag bygga?".