En cyklist på en skogsväg

Nu invigs Hökensås mountainbikeled

Lördagen den 27 april kl. 14 invigs den 19 km långa mountainbikeleden som börjar och slutar vid Nordic Camping Hökensås. Fredrik Kessiakoff, ledamot i Svenska Cykelförbundets styrelse, kommer att inviga leden.

Det vackra landskapet på Hökensås med sin tallmo och böljande, mjuka åsar är relativt lättcyklat. Sträckan på rundslingan som utgår från Nordic Camping Hökensås är 19 kilometer. För den som tycker att 19 kilometer är lite långt finns det två möjliga genvägar utmed leden. Då blir sträckan strax under 10 kilometer eller 12-13 kilometer. Leden bedöms som lätt till medelsvår.

De som står bakom leden är samverkansguppen Hökensåsalliansen. Föreningen bildades i samband med Leaderprojektet Outdoor Hökensås (samverkansprojekt mellan Habo, Hjo, Mullsjö och Tidaholms kommuner) i syfte att utveckla just en mountainbikeled på Hökensås.

Praktiskt om leden

Hökensås är ett fritidsområde för vandrare, fiskare, cyklister och många andra. Eftersom mountainbikeleden också är en vandringsled är det viktigt att visa respekt för varandra. Fotgängare har alltid företräde och här visar vi varandra hänsyn.

Leden startar vid Nordic Camping Hökensås. Vid campingen ligger Hökensås Sportfiske med en sportfiskebutik, det finns även en liten servicebutik samt en restaurang. Öppettiderna varierar efter säsong. I campingens reception finns en kundtoalett.