Habo har bäst företagsklimat i länet

I dag släppte Svenskt Näringsliv sin ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Habo hamnade på första plats i länet, och på elfte plats i landet.

- Det är glädjande att vi nu åter är på topp i länet, säger kommunchef Jan Sundman. Förra året halkade vi ner några placeringar, så därför har vi jobbat med företagsfrågorna under året. Bland annat har vi internt arbetat med bemötande och hur vi skriver.
- Dessutom har vi anställt en företagslots/näringslivsutvecklare, som i och för sig inte börjar sin anställning i kommunen förrän i november, men kanske har det redan spridit sig att kommunen har höga ambitioner och vill ge de bästa förutsättningarna för företagandet. Tillsammans med Mullsjö kommun och Science Park i Jönköping har vi också startat ett samarbete och rekryterat en affärscoach som bland annat ska arbeta med aktiviteter som ska främja inflödet av nya affärsidéer, innovationer och potentiella entreprenörer.

Vår ambition är förstås att vi tillsammans med näringslivet i kommunen ska se till så vi kan behålla vår första plats i länet och förhoppningsvis ytterligare kunna förbättra vårt företagsklimat, säger Jan Sundman.

Läs mer om Svenskt Näringsliv ranking här