Magnus Brukén, Susanne Wahlström, Christer Widahl
Magnus Brukén (EKC Nodric Trading), Susanne Wahlström (kommunstyrelsens ordförande), Christer Widahl (ordförande Företagarna i Habo).

Årets företagare 2019: Magnus Brukén

Magnus Brukén, EKC Nordic Trading, är årets företagare i Habo kommun 2019. Även om det är Magnus själv som har vunnit priset lyfter han fram personerna runt omkring sig som avgörande faktorer för att lyckas.

- Utan rätt personer runt sig, både hemma och på jobbet, är det omöjligt. Tillsammans är vi starka, säger Magnus Brukén.

Under 2018 kvalade EKC Nordic Trading in på listan över Årets Superföretag, totalt landade de på en femte plats i länet.

- Det är roligt ni väljer att stanna i Habo när ni växer i den takt ni gör. Det bidrar till välfärden i Habo kommun att ha företag som fortsätter att växa och utvecklas, säger Susanne Wahlström, kommunstyrelsens ordförande.

- Jag startade företaget i Bankeryd men fick sedan ett tips om att flytta det till Habo istället. Tanken låg kvar och för 5 år sedan flyttade vi hit. Nu vill vi vara med och bidra till kommuns utveckling, säger Magnus Brukén VD EKC Nordic Trading.

Juryns motivering:
Magnus har utveckalt sitt företag på ett föredömligt sätt med en sann entreprenörsanda, genom att se möjligheterna på en tuff marknad har han utvecklat sin affärsidé. Detta har gett god lönsamhet och Magnus har arbetat med en målmedvetenhet som är beundransvärd.