Årets vinnare av klimatpriset

Årets vinnare av klimatpriset i Jönköpings län blev Söderlinds ekologiska grönsaker och Långhult Biogas AB.

vinnarePå prisutdelningen den 28 september stod det klart att årets vinnare var från Habo kommun. Vi säger grattis till Marcus och Emma Söderlind och Dan och Marika Waldemarsson! Waldemarssons producerar biogas som sedan Söderlinds använder för att värma upp sina växthus.

Klimatpriset är länets största och mest prestigefyllda pris som delas ut för ett framgångsrikt klimatarbete i Jönköpings län. Klimatpriset delas ut till framstående, ambitiösa och innovativa personer, organisationer, åtgärder och initiativ inom energi- och klimatarbetet i länet. Klimatpriset riktar sig till alla som lever, bor och verkar i Jönköpings län och delas ut av Klimatrådet sedan år 2012.

Lyssna på en intervju med vinnarna

Här kan du läsa en artikel från LRF om samarbetet mellan Långhults biogas och Söderlinds ekologiska grönsaker.