Sofie från Habo lagar mat i TV

Sofie Laszlo jobbar som köksbiträde på Hagabodaskolan. Favoritmaten är husmanskost. Men under måndagen blev det lite annorlunda matlagning för Sofie som är en av deltagarna i TV4:s Halv åtta hos mig!

Sofie LaszloSofie har jobbat som köksbiträde på Hagabodaskolan sedan i april, innan dess arbetade hon på Landhs konditori i Habo. Här berättar Sofie om inspelningen som gjordes i våras:

-TV-inspelningen gjordes redan i april, berättar Sofie. Hon skickade in en ansökan till TV4 efter att ha sett att de sökte personer boende i Jönköpingstrakten. - Jag trodde inte jag skulle bli utvald, men jag blev jätteglad när de ringde!

De andra deltagarna visste hon inget om förrän de ringde på hennes dörr. –Det var lite nervöst men det var jätteroligt och spännande. VI var så olika personer, och lagade väldigt olika mat. Det var ett ganska brett åldersspann, från 20-79 år, men vi hade jättetrevligt under inspelningen.

Inspelningsdagarna var långa, speciellt den dagen man var värd. –Jag var först ut att vara värd, då kom TV-teamet hem till mig vid åttatiden, sen skulle vi åka och handla. Till eftermiddagen och kvällen när maten skulle lagas och ätas kom det ett annat TV-team och vi var aldrig färdiga förrän sent på kvällen, runt 23-24. Det var noga med att alla deltagare skulle få exakt lika lång tid på sig att laga maten så det inte skulle bli orättvist.

-Det är lite nervöst inför ikväll, att se sig själv i TV. Men jag hoppas många tittar, det skulle va roligt!