Habo kommun på 2:a plats som Årets konsumentkommun

Organisationen Sveriges konsumenter har utsett ”Årets konsumentkommun” och Habo kommun hamnar på andra plats strax efter Härryda kommun som toppar årets lista.

Sveriges konsumenter är en organisation som kämpar för alla konsumenters rätt till skydd, inflytande och möjlighet att göra medvetna och hållbara val. I år har man utsett Habo kommun till Sveriges andra bästa kommun när det gäller stöd och service till konsumenter.

De parametrar som man har mätt är konsumentvägledning, skuldrådgivning, avstånd till bankomat och hur stor andel av livsmedelsanläggningarna i kommunen som har kontrollerats under året.

En av parameterarna som gör att Habo rankas högt är just livsmedelstillsynen.

- Vi har prioriterat så att livsmedelstillsynen har full behovstäckning. Vi har också effektiva, engagerade och kunniga handläggare samt väl planerad tillsyn och kommunikation, säger Agneta Martinsson, miljöchef på miljöförvaltningen i Habo.

Att Habo kommun placerar sig näst högst på listan är ett kvitto på att konsumenterna kan känna sig trygga vid restaurangbesök och inköp av livsmedel menar Agneta. – Det är roligt att vårt viktiga arbete ger resultat och att hela länet ligger högt i rankingen!

Du kan läsa mer om Årets konsumentkommun genom att följa länken.