Öringens och rödingens dag

Söndagen den 29 oktober var det Öringens och rödingens dag. I Habo kunde man då bege sig till Spinnet för att få se öringar leka i Hökesån och lite annat smått och gott.

Arrangemanget var till för att sprida information om öringens fiskoch rödingens parning och om hur kommunerna tillsammans med länsstyrelsen jobbar med att förbättra förutsättningarna för ett ökat fiskbestånd i Vättern och i Vätterbäckarna. Denna dag har blivit lite av en tradition i alla fall i Habo.

Naturskyddsföreningen ordnade en öringssafari i Knipån och guider från Länsstyrelsen och Habo kommun visade och berättade om lekande öring och övrigt fiskliv. Bakom spinnet i naturreservatet kunde man dessutom kika på bottenfaunan i Hökesån.

safari