Bilden visar en illustration med orden Öppet hus

Välkommen på Öppet hus hos kommunen

Går du i byggtankar? Funderar du på att installera solceller? Undrar du om du har tillräckligt brandskydd?  Har du en företagsidé du vill bolla? Eller har du frågor om avfallshantering?

Välkommen på öppet hus hos oss i Habo kommun!

När: 12 november, drop-in 16:00-19:00
Var:
Kommunhuset, Jönköpingsvägen 19.

Med på Öppet hus finns följande aktörer:

Bygglovsenheten
Träffa våra bygglovshandläggare för och ställ frågor om lov-, anmälans- och tillsynsprocessen. Du kan även i förväg boka en 20 minuter lång konsultation med en handläggare. Här kan du få tips och råd gällande din ansökan och information om vad som gäller för just din fastighet. Antalet konsultationstillfällen är för dagen begränsade och kräver anmälan. Du anmäler dig via kommunens växel på tfn 036-442 80 00.

Räddningstjänsten
Hos räddningstjänsten kan du få information om brandskydd, sotning, brandskyddskontroll, medgivande egensotning, tillsyn och tillstånd. Här finns även tillfälle att ställa frågor om hur det är att arbeta som deltidsbrandman.

Energicentrum
Ger råd om frågor som rör energianvändning, till exempel om uppvärmning, ventilation, solenergi, belysning och hållbara transporter.

June Avfall
Ställ dina frågor om avfallshantering, FNI och sopsortering.

Plan- och exploateringsenheten
Vad är på gång när det gäller förslag till översiktsplan (ÖP 2040), bostadsbyggnation, pågående detaljplaner, arbetet med utveckling av centrum mm? Det kan du fråga mer om hos plan- och exploatering.

Näringslivsansvarig, Science Park och Nyföretagarcentrum
Driver du företag i Habo och har frågor som rör ditt företag eller vill du förverkliga en idé och starta ett företag? På Habo kommuns öppna hus finns Monika Raske, näringslivsansvarig, Kenneth Hellman, affärsutvecklare på Science Park och Mia Werthén rådgivare på Nyföretagarcentrum på plats för att svara på dina frågor.