Bygglovsenheten inför telefontider

Bygglovsenheten inför nu telefontider i syfte att förbättra möjligheterna att nå bygglovshandläggarna per telefon samt att förkorta handläggningstiderna.

Du kan ringa till kommunens växel, tfn 036-442 80 00, som kopplar dig vidare till ledig bygglovshandläggare under följande telefontider:

• Måndagar kl. 08.00-09.30
  • Tisdagar kl. 13.00-14.30
  • Onsdagar kl. 08.00-09.30
  • Torsdagar kl. 13.00-14.30

Vill du istället träffa en bygglovshandläggare kan du boka in en tid på fredagar mellan kl. 08.30-09.30 genom att skicka ett mejl till bygg@habokommun.se.

Kontakta gärna bygglovsenheten innan du ska göra din ansökan så hjälper vi dig med tips och råd. Lämna så mycket information som möjligt så svarar vi via e-post eller ringer upp. Om du har ett pågående ärende är det bäst att du mejlar direkt till aktuell handläggare.

E-post till bygglovshandläggarna:

För att vi ska kunna hjälpa sig så snabbt som möjligt är det bra om du har följande information till hands när du kontaktar oss:

• Fastighetsbeteckning (till exempel Bränninge 2:171)
  • Fastighetens adress (till exempel Jönköpingsvägen 19)
  • Ärendenummer om det gäller ett pågående ärende (till exempel BN-2019-17 alternativt BN19/1)

Om du inte vet vilken fastighetsbeteckning det är för din fastighet kan du se det genom att använda dig av e-tjänsten Skapa tomtkarta.