Månadens miljötips - augusti 2015

Här ger jag dig tips om podcast som du kan lyssna på och som ger dig viktig kunskap om miljö, klimat och hållbar utveckling.

Det är viktigt att vi har kunskap om miljö för att kunna göra hållbara val. Dagens mediesamhälle ger hos ständigt olika intryck, information och kunskap. Det kan ibland vara svårt att sålla bort onödigt brus och vara källkritisk. Därför ger jag dig tips om podcast som ger dig viktig kunskap om miljö. Luta dig tillbaka, titta ut på regnet som smattrar mot vindrutan och bara lyssna.

Sommar i P1- Johan RockströmSommar i P1 med Johan Rockström

Johan Rockström, professor i miljövetenskap, pratar om vilka utmaningar vi står inför. Men han blandar det med positiva framtidsvisioner om att alla kan bli en ”planetskötare”.

För stora och små!

Planeten

Planeten är en sida från Forskning.se som lyfter fram fakta och problem rörande människor och områdena vatten, luft, liv, jord och eld. Planeten passar både vuxna och kan användas i pedagogiskt syfte för barn och elever. Sidan bjuder på nytänkande interaktiva kunskapsscener fyllda med fakta, illustrationer, filmer och animeringar.

Andra tips

Läs exempelvis Supermiljöbloggen för att följa med om de senaste nyheterna om miljö och klimat.

de mest aktuella nyheterna om miljö och klimat.