Klimatveckan

Månadens miljötips - September 2017

Missa inte månadens miljörelaterade evenemang och händelser!

Under september månad anordnas många aktiviteter och evenemang relaterade till miljö och hälsa i Habo kommun och i hela länet. Passa på att gå på lärorika seminarium, spännande föreläsningar och sevärda filmvisningar.

Klimatveckan, 20-28 september
Klimatveckan arrangeras av Klimatrådet i och för hela Jönköpings län och är länets största mötesplats för energi-, klimat- och hållbarhetsfrågor. På klimatrådets hemsida finns program över alla veckans evenemang. Bland annat hålls en klimatkväll i Mullsjö den 24 september med filmvisning av Demain (Imorgon) och minimässa med utställare och miljösmart fika där alla är välkomna. Hela veckan avslutas med en klimatkväll på Spira i Jönköping där Mark Levengood talar om hur vi människor hanterar förändring. Glöm inte bort att anmäla dig till de evenemang som kräver anmälan, se klimatrådets hemsida.

Trafikantveckan, 16-22 september
Den Europeiska Trafikantveckan är ett Europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter för både miljö och hälsa. Det är upp till varje kommun att själv anmäla sig och precis som förra året är Habo kommun anmäld. Under veckan kommer olika aktiviteter och dessutom en tävling pågå i Habo. Håll utkik på Facebook och på Habo kommuns hemsida för mer information.