Familjecentralen Habo - en mötesplats med barnet i centrum!

Familjecentralen är en verksamhet som vänder sig till alla blivande föräldrar och till föräldrar med barn i åldern 0 – 6 år.

Öppna förskolan – en mötesplats för alla familjer med barn 0 – 6 år.

Måndagar 10.00-12.00
Småbarnsträff för barn 0-18 månader 

Onsdagar 09.00-12.00
Öppen förskola för barn 0-5 år

Torsdagar 10.00-12.00
Babyträff för barn 0-10 månader
Läs om höstens teman här.

Fredagar klockan 09.00-12.00
Öppen förskola för barn 0-5 år

Har du fått ditt första barn och är intresserad av babymassage? Läs mer här.

På öppna förskolan har du och ditt barn möjlighet att träffa andra föräldrar och barn. Vi leker, sjunger, skapar, läser och fikar tillsammans. Du kommer och går när det passar dig, det är ingen anmälan och det kostar inget. Fika serveras till självkostnadspris. Du ansvarar för ditt barn och tillsammans ser vi till att ha det trevligt runt omkring oss. Tänk på varandra – att vara fria från infektioner när ni kommer.

Kvinnohälsovården – arbetar för att den blivande mamman och barnet ska vara vid god hälsa under och efter graviditeten. Vi har föräldragrupper, erbjuder preventivmedelsrådgivning, ger information samt utför gynekologiska hälsokontroller.

Barnhälsovården – följer ditt barns utveckling och hälsa genom regelbundna hälsoundersökningar och vaccinationer. Som förälder får du råd och stöd i allt som rör ditt föräldraskap. Vi har föräldragrupper där vi tar upp och samtalar kring olika ämnen.

Socionom – finns med och deltar i öppna förskolans verksamhet. Erbjuder enskilda samtal för att ge råd och stöd till dig som förälder.

Vi har alla tystnadsplikt, och barnen är olycksfallförsäkrade då de är på familjecentralen.

Vägledande samspel
Vägledande samspel (ICDP) är en föräldrautbildning som fokuserar på det positiva samspelet mellan dig och ditt barn. Mer information om Vägledande samspel hittar du här.

VARMT VÄLKOMMEN TILL FAMILJECENTRALEN!