Familjecentralen Habo - en mötesplats med barnet i centrum!

Familjecentralen är en verksamhet som vänder sig till alla blivande föräldrar och till föräldrar med barn i åldern 0 – 6 år.

Öppna förskolan – en mötesplats för alla familjer med barn 0 – 6 år.

Öppettider
Måndagar klockan 10.00-12.00
Småbarnsträff för barn 0-18 månader 

Tisdagar klockan 09.00-12.00
Öppen förskola för barn 0-5 år

Tisdagar klockan 13.30-15.30
Babyträff för barn  0-10 månader.

Torsdagar klockan 10.00-12.00
Babyträff med tema för barn 0-10 månader. Läs mer här.

Har du fått ditt första barn och är intresserad av babymassage? Läs mer här.

På öppna förskolan har du och ditt barn möjlighet att träffa andra föräldrar och barn. Vi leker, sjunger, skapar, läser och fikar tillsammans. Du kommer och går när det passar dig, det är ingen anmälan och det kostar inget. Fika serveras till självkostnadspris. Du ansvarar för ditt barn och tillsammans ser vi till att ha det trevligt runt omkring oss. Tänk på varandra – att vara fria från infektioner när ni kommer.

Kvinnohälsovården – arbetar för att den blivande mamman och barnet ska vara vid god hälsa under och efter graviditeten. Vi har föräldragrupper, erbjuder preventivmedelsrådgivning, ger information samt utför gynekologiska hälsokontroller.

Barnhälsovården – följer ditt barns utveckling och hälsa genom regelbundna hälsoundersökningar och vaccinationer. Som förälder får du råd och stöd i allt som rör ditt föräldraskap. Vi har föräldragrupper där vi tar upp och samtalar kring olika ämnen.

Socionom – finns med och deltar i öppna förskolans verksamhet. Erbjuder enskilda samtal för att ge råd och stöd till dig som förälder.

Vi har alla tystnadsplikt, och barnen är olycksfallförsäkrade då de är på familjecentralen.

VARMT VÄLKOMMEN TILL FAMILJECENTRALEN!